Publisert

Reformatoren Philipp Melanchthon En nær medarbeider og venn av Martin LutherI reformasjonsåret 2017 har det vært mye oppmerksomhet rundt reformatoren Martin Luther, noe som selvfølgelig er godt på sin plass da en stor begivenhet i hans liv feires – en begivenhet som kom til å påvirke resten av historien. Men reformasjonen var ikke et enkeltmannsforetak. Luther hadde mange mennesker rundt seg, og blant dem som sto ham nærmest var Philip Melanchthon - som vi skal bruke dagens program på å bli litt bedre kjent med.

Vi kjenner ham nok best for å ha skrevet ned den Augsburgske bekjennelse eller Confessio Augustana, som den også kalles. Vi skal høre litt mer om det skriftet i programmet, sammen med et par andre skrift som Melanchthon førte i pennen.

Som gjest har vi med oss Ragnar Andersen, tidligere prest i Den Norske Kirke og nå i DELK. Andersen har skrevet en doktorgrad under tittelen Concordia Ecclesiae: En undersøkelse av spenning og sammenheng i Philipp Melanchthons teologi og innsats for kirkelig enhet, særlig i 1527-1530. Gjennom sine studier må Andersen kunne betegnes som ekspert i temaet som vi nå skal se på.TVPT45 Melanchthon med Ragnar Andersen


 

RelatertStøtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, men født og oppvokst på Island. Som tyveåring kom han til Norge for å gå på bibelskolen Fjellhaug, hvor han gikk videre til å fullføre mastergrad i teologi og misjon. Nå bor han sammen med familien i Fræna i Romsdal, hvor han arbeider som områdearbeider for NLM og forsamlingsleder i Molde misjonsforsamling. Sakarias liker godt å formidle det kristne budskapet gjennom foto, video og radio. Han er blant annet vert for et ukentlig program på Norrøna Radio Molde som setter fokus på troslæren.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Gjest i programmet

forfatter_foto  Ragnar er utdannet prest og har senere fullført et doktorgradsstudie om reformasjonen. Han har vært bibelskolelærer og prest og var sterkt knyttet til abortmotstandsbevegelsen sammen med Børre Knutsen.
  Ressurser av Ragnar Andersen

Slik bruker du Podkast

Ta vare på troen er en podkast. Det betyr at du kan få hver ny episode automatisk tilsendt din lydenhet, f.eks. iPhone eller Android telefon.

Du kan finne podkasten på iTunes store, eller ved å bruke søkefunksjonen i de fleste andre apper som er laget til formålet.

Les mer om de vanligste alternativene.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.