Publisert

Advent, faste og tradisjoner Noen ting å tenke på før adventstiden begynnerDet nærmer seg advent, og et spørsmål jeg har lyst å utfordre deg på er: Hvordan vil du feire denne tiden før jul? Kanskje har du allerede bestemt deg – og det er kanskje ikke usannsynlig at du har noen tradisjoner som du kommer til å følge.

I dette programmet av Ta vare på troen har vi med oss Harald Kaasa Hammer, pensjonert prest i Den Norske Kirke, som gjest. Vi skal snakke om adventstiden, hvordan den har utviklet seg, om adventstradisjoner og ikke minst, men kanskje litt overraskende – om faste.
Hammer er aktiv forfatter og har skrevet flere bøker, ikke minst om kirkeåret, tekstene, og det kristne livet: f.eks «Lukk meg i dine smerter inn» som er en andaktsbok for fastetiden før påske. Han er også aktiv på nettet. Han driver nettstedet tekstboken.no, og du finner noen artikler av ham på foross.no.

Se f.eks.

Vi snakker litt om kirkeårets tekster i advent.

  1. Jesu inntog i Jerusalem og Jesu gjenkomst.
  2. Ser fremover mot Jesu andre komme, til dom og forløsning.
  3. Tekster om Jesus hos profetene, til og med døperen Johannes
  4. I den nye tekstboken har fjerde søndag fått preg av forventning.

 

RelatertStøtt foross.no
Ressurstype

  Lydressurs

Emne

  Jul

Serie

  Alle ressurser i serien

  Ta vare på troen

  Hva er kristendom?

  Hvem er Gud Fader?

  Hvem er Guds sønn?

  Hvem er Den Hellige Ånd?

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Sakarias Ingolfsson.
  Sakarias er halvt svensk, født og oppvokst på Island, og bor nå med kone og barn i Spydeberg i Indre Østfold. Han har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug og videre studier fra Concordia Theological Seminary, Ft. Wayne. Sakarias har arbeidet flere år som områdearbeider i NLM region nordvest, men tjener i dag som prest i LKN.
   Ressurser av Sakarias Ingolfsson
Gjest i programmet

forfatter_foto  Harald Kaasa Hammer er pensjonert prest i Den norske kirke. Han var sekretær under arbeidet med Tekstboken 2011. Han har skrevet flere bøker og har gitt ut oversettelser av Den norske kirkes bekjennelsesskrifter. Han driver nettstedet www.tekstboken.no med mange ressurser til tekstene i kirkeåret.
  Ressurser av Harald Kaasa Hammer

Slik bruker du Podkast

Ta vare på troen er en podkast. Det betyr at du kan få hver ny episode automatisk tilsendt din lydenhet, f.eks. iPhone eller Android telefon.

Du kan finne podkasten på iTunes store, eller ved å bruke søkefunksjonen i de fleste andre apper som er laget til formålet.

Les mer om de vanligste alternativene.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.