Publisert

Hva skal vi si om flerkoneriet i det Gamle Testamentet?I dagens episode svarer Jan Helge Aarseth på følgende spørsmål:

"Jeg har et spørsmål angående dette å leve i synd. I GT ser vi for eksempel at både David og Salomo hadde flere koner. Vil ikke ett eller flere utenomekteskapelige forhold være å leve i synd?

Hvis jeg gifter meg med ei kvinne samtidig som jeg er gift med ei annen, vil ikke det være å leve i synd? Var det å leve i synd annerledes i gammeltestamentlig tid enn i 2016?

Gud beskriver jo David som "en mann etter hans hjerte". Men kan han ha vært det selv om han hadde flere koner?"

 

 


 


Støtt foross.no
Ressurstype

  Spørsmål

Skrifthenvisninger

  1. Mosebok  2: 24

  Matteus evangelium  19: 4-6

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Jan Helge Aarseth.
  Jan Helge Aarseth er gift med Elisa, har fire barn og bor på Vigrestad. Han har vært misjonær i Tanzania og lærer på Fjelltun Bibelskole. Nå arbeider han som pastor i IKF Stavanger (Internasjonalt Kristent Fellsskap).
   Ressurser av Jan Helge Aarseth
  Om Podkast

  Podkast er et radioprogram man kan abonnere på via PC/Mac eller smarttelefon. Når man starter et abonnement, vil de nyeste episodene lastes automatisk ned når de blir lagt ut.

  Dersom du har telefon med iOS (iPhone, iPad) eller Mac, kan du følge denne linken. Du vil da bli overført til iTunes, og kan trykke Abonner hvis du vil starte abonnementet.

  Dersom du har Android (Samsung, Sony mm) eller PC, må du laste ned en app som kan søke i iTunes-biblioteket. Pocket Cast er et godt alternativ for smarttelefon. I appen kan du søke på «foross.no» eller bruke linken over for å finne podkasten Spør oss.

Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.