Publisert

Bibelappen for barn er nå på norsk! Kanskje det beste digitale verktøyet tilgjengelig for trosopplæring?


Ca leselengde:
2 min

Bibleapp for kids, eller Bibelappen for barn, er en applikasjon for smarttelefoner eller nettbrett. Det er Bibelgiganten Youversion (deres Bibelapp har snart 300 millioner nedlastinger verden over) i samarbeid med Onehope som står bak utviklingen og nå er altså hele innholdet i appen også tilgjengelig på norsk.

Unikt digitalt verktøy for Bibelhistorier og forkynnelse

Appen inneholder til nå 41 kapitler som hver tar for seg de viktigste bibelske historiene. Formidlingen skjer gjennom ulike

"scener" som hver har en innledende tekst. Denne kan enten bli opplest eller man kan lese selv. Deretter er det opp til barnet å iverksette det som skal skje i bildet ved å trykke på de forskjellige personene og figurene. Underveis får man også opp spørsmål knyttet til det man hører om og ulike "skatter" man samler på.

Bibelappen er med andre ord mye mer enn ren opplesning og læring av de bibelske historiene. Det er en god miks av lek, læring og repetisjon og skaper dermed engasjement for historiene. Alt er dessuten kledt i et profesjonelt og fargerikt uttrykk og navigasjonen gjennom det hele er enkel og lett for barn å få grepet på.

Ikke unnvikende for "vanskelige tekster"

I tillegg til å være gjennomført i sitt uttrykk skal utviklerne også få kreditt for innholdet. Selve historiene er i det hele tatt relativt usminket og rett frem slik vi også leser dem i Bibelen. Det er ikke få barnebibler som helt tydelig vegrer seg for å ta med enkelte av historiene i Bibelen. I bibelappen for barn er imidlertid både historien om når Abraham bes ofre Isak og om når Jesus driver de onde åndene fra mannen til de 2000 grisene med.

Gratis og flere ressurser

Selve appen er gratis og selv om hver historie må lastes ned er det ikke behov for kjøp i appen. I tilknytning til selve appen er det også laget en rekke ressurser. På nettsiden til Bibleapp for kids er det blant annet ark til fargelegging, videoer og mye mer. Dette er enda på engelsk, men mye er likevel anvendelig.

Det er også laget ulike oppsett som kan brukes i søndagsskole eller annen undervisningssammenheng.

Bibelappen for barn er mulig å laste ned fra ulike steder:

    


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Aktuelt

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Endre Stene, Øivind Ruud Kringstad, Ingvald André Kårbø, Jan Helge Aarseth, Silje Kiil og John-Kjetil Gagnat. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.