Publisert

De lyse timene på korset – 1


Ca leselengde:
2 min

Korsets budskap i Bibelen er mektige saker! Apostelen Paulus sier at det er tåpelige saker/dårskap for de som ikke tror, men for oss er det en Guds kraft.

De lyse timene på korset forkynner på en særlig måte Jesu kjærlighet. Jesus ble korsfestet den 3.time (ca kl 09.00 på morgenen), og det var normalt dagslys frem til den 6.time (kl 12.00). I løpet av disse timene hører vi tre ord/utsagn fra Jesu munn. Sannsynligvis er det første vi hører Jesu sine ord til Gud Fader:

«Far, forlat dem for de vet ikke hva de gjør» Luk 23,34.

Det var ulike personer som var ansvarlige for Jesu korsfestelse. For oss kan det se ut som om de visste veldig godt hva de gjorde. Men de skjønte likevel ikke rekkevidden av sine gjerninger!

Den romerske landshøvding Pontius Pilatus var den som kunne felle dødsdommen og var formelt ansvarlig. De jødiske, religiøse lederne hadde løyet og anklaget Jesus for å være en gudsbespotter og gjorde hva de kunne for å få ham dømt. Folkemassene hadde ropt: «Korsfest ham» og «gi oss Barabas fri» i møte med Pilatus sitt forslag om å slippe en fange fri i påskehøytiden.
Vi kan godt si at disse ulike gruppene representerer menneskeheten, jøder og hedninger (ikke-jøder), også deg og meg!

Hvordan møter Jesus så sine fiender? Han ber sin Far i himmelen om nåde for dem. Dette viser meg i et lysglimt selve evangeliet: Rom 5,10 forteller at Jesus døde for oss og forlikte oss med Gud da vi var fiender.

Bibelen sier at vi har «trettet Gud med våre synder» Men han sier samtidig: «Jeg, jeg er den som utsletter dine misgjerninger for min skyld» Jes 43,25

Jeg synes dette er uendelig godt å lese, aller mest de mørkeste dagene i livet mitt, da jeg virkelig opplever meg som en Guds fiende. Da møter jeg en overveldende kjærlighet fra korset. Jesus taler om meg, han ber for meg, han dør for meg. De lyse timene på korset forkynner virkelig en fullkommen kjærlighet, som elsker på tross av! Det er dyp, evangelisk sannhet i dette vennlige rådet: Elsk meg mest når jeg fortjener det minst for da trenger jeg det aller mest! Slik er Jesus!!

 


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emne

  Jesu lidelse

Skrifthenvisning

  Lukas´ evangelium  23: 24

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Thor Fremmegård.
  Thor Fremmegård bor i Tromsø, men kommer opprinnelig fra Østfold. Han er gift med Sigrun og de har to voksne barn. Thor er lærer ved Fjellheim bibelskole i Tromsø.
   Ressurser av Thor Fremmegård
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.