Publisert

Finnes det håp for en som meg? Hvor langt strekker Guds nåde seg?


Ca leselengde:
2 min

Finnes det frelse og redning hos Gud for meg? Kanskje er det et spørsmål du har stilt deg selv noen ganger? Og kanskje ble det særlig aktuelt den perioden i livet ditt da alt gikk på tverke. Eller den gangen du sviktet en venn og gjorde noe du absolutt ikke skulle gjort.

Den dagen da synden tok overhånd og du falt – for endte gang. Eller kanskje når du fikk se og oppleve litt av ditt indre menneske og din syndige natur - da det ble klart for deg at til og med dine beste gjerninger var preget av synd, og spørsmålet derfor lød: Finnes det virkelig håp for en som meg?

Du har kanskje hørt om Paulus, mannen som har skrevet 13 av brevene i Den Nye Testamentet? Historien om Paulus er ganske brutal. Den første gangen vi hører om han i Bibelen er i Apgj. 7:58. Der skildres den grufulle steiningen av diakonen Stefanus, den første kristne martyr. I Apgj. 8:1 leser vi så at ”Saulus (som han også ble kalt) samtykte i mordet på ham.” Paulus var med andre ord en mann som ikke bare mislikte de kristne, men han hatet dem.

Forfølgeren som ble møtt med nåde

En tid senere møter vi samme mann på veg til Damaskus hvor han får et møte med Jesus (Se Apgj. 9:1f). Hva ble resultatet av dette møtet? Jo, han møtte en Gud som var - nådig! En Gud som lengtet etter å tilgi ham og vise ham sin kjærlighet. En Gud som gjerne ville forlate alt! (Jes 55:7b) Ikke fordi Paulus hadde gjort seg fortjent til det selv – men for Jesu skyld! Han som hadde sonet og betalt for Paulus sine synder da han døde på korset.

Paulus fikk nåde hos Gud!

Legg nå nøye merke til hva den samme mannen skrev noen år senere:

Det er et troverdig ord, fullt verdt å motta: Jesus Kristus kom til verden for å frelse syndere, og blant dem er jeg den største. Men jeg fikk miskunn, for at Jesus Kristus på meg først kunne vise hele sin langmodighet, til et forbilde for dem som skal komme til tro på ham til et evig liv. 1. Tim 1:15-16

Paulus’ møte med Guds miskunn er med andre ord et forbilde og en oppmuntring for oss som lever i dag. Og kanskje kan historien om Paulus lære oss noe om Guds ubetingede nåde i møte med en angrende synder. For – var det håp for Paulus, er det håp for meg og deg også!


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Emne

  Frelse

Skrifthenvisning

  1. Timoteusbrev  1: 15-16

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Tor André Haddeland.
  Tor André bor på sørlandet og er utdannet møbelsnekker. Han arbeider nå som dette og CNC- operatør. Han har tidligere vært ungdomsarbeider og forkynner i Indermisjonsforbundet.
   Ressurser av Tor André Haddeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.