Publisert

Noomis tilflukt sviktet ikke 5/5 Vår Gud slutter ikke å vise godhet.


Ca leselengde:
2 min

I en serie på fem andakter kommer vi denne uka til å få et innblikk i Ruts bok. Hver dag kommer en ny tekst, og på lørdag har man hele serien.

Del 1: Noomis motgang og håp

Del 2: Ruts hengivenhet

Del 3: Boas kommer på banen

Del 4: Ruts forbilledlige frimodighet


Vi kom til et gammelt, lite hus der alt vitnet om nøysomhet. Inne i stuen lå Emelie. Sykdommen hadde nok satt sitt preg på henne, men jeg kan ennå minnes den forunderlige fred som rådde i rommet der den syke lå. Det var Hans som førte ordet: God dag, Emelie. Her ligger du og er syk! Ja, Hans, nå ligger jeg her og skal prøve om det holder, alt det jeg har vitnet om for andre mennesker. Hun løftet en mager arm med en hånd som var merket av årelangt slit: Å, Hans, det holder, det holder! Ansiktet hennes strålte i en forklaret glans. Vi sto på hellig grunn. Leonard Gudmundsen Glem ikke alle hans velgjerninger

Når jeg leste denne emissær-fortelling så gikk min tanke til Noomi. Her har vi en kvinne som har levd et liv med Herren, i medgang og i motgang, i glede og i sorg. Det er ikke så mange mennesker vi møter i Bibelen som er så ærlige i sin gudsrelasjon som Noomi. Mye av det hun sier når hun er midt i trengselen og lider stor nød, er anklage og skuffelse over Gud sin måte å lede henne på.

Hvorfor kaller dere meg Noomi når Herren har vitnet mot meg, og når Den veldige har latt det gå så ille med megRut 1:21

Samtidig er det ingen tvil om hvem hun senere retter takken og æren til når hennes liv blir forandret og hun på ny ser Guds kjærlighetsfulle omsorg.

Han skal være velsignet av Herren, som ikke har sluttet å vise godhet, verken mot de levende eller de døde! Rut 2:20a

Her har vi mye å lære av Noomi. Uansett hvordan livet hennes var, er det ingen tvil om hvem Noomi holder ansvarlig. Han er Herre i hennes liv, også når hun absolutt ikke forstår hans veier. Hun vender seg til Ham i sin sorg, i sin nød, med sin bitterhet, men også med sin takk og lovprisning.

Det er som om hun går og nynner på Lina Sandell sin sang, noen ganger med friskt mot og klar stemme, andre ganger med en hvisking så svak at den nesten ikke høres:

Nærmere o Jesus Krist til deg. Nærmere hva enn det koster meg
Nærmere i morgen enn i går, Nærmere o Herre år for år.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Andakt

Skrifthenvisning

  Ruts bok  2: 20

Serie

  Noomis motgang og håp 1/5

  Ruts hengivenhet 2/5

  Boas kommer på banen 3/5

  Ruts forbilledlige frimodighet 4/5

  Noomis tilflukt sviktet ikke 5/5 Vår Gud slutter ikke å vise godhet. (vises nå)

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Hanna Nilsen.
  Hanna Nilsen er fra Sverige, men bor på Kvaløya utenfor Tromsø. Hun er gift med Andreas, har tre gutter og sammen driver de et overnattingssted på Kvaløya. Hun arbeider også som lærer og sjelesørger på Fjellheim bibelskole i Tromsø.
   Ressurser av Hanna Nilsen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.