Publisert

60 sekunder om Dele "Hva har vel du som du ikke har fått?"


Ca leselengde:
2 min

I samarbeid med Logos Bibelundervisning vil vi fylle norges skjermer med ord fra Bibelen! Denne filmen, "Dele", er en del av serien på 17 filmer spesielt tilrettelagt for mobilskjermer og sosiale medier. Hver film er altså 60 sekunder lang om et kristent ord.

Andre ord i serien: Jesus, Forkynnelse, Bønn, Dømme,  Nåde, Tro, Håp, Kjærlighet, Grådighet og Omvendelse.

Denne heter Dele:

Hvem er filmene for? Vi tror både mennesker med og uten en kristen tro vil få nytte av filmene. Kanskje er det noen nye sannheter en som kristen føres inn i. Og for folk som ikke har like god kjennskap til de kristne sannhetene vil det fungere som en god innføring.

Vi anbefaler alle å like og dele filmene i sosiale medier. Filmene blir liggende på Logos Bibelundervisning til youtubekanal og For oss sin facebookside. Med mye engasjement får flere se og kanskje blir det en anledning for å samtale om innholdet med en venn du ber for?

Det er Even Kleppa som har filmet og redigert og Asbjørn Handeland som snakker.


Her er teksten fra filmen "Dele":

Dele. ”Gi oss i dag vårt daglige brød”, lærer Jesus oss å be... Det er ikke mitt brød. Det er ikke ditt brød. Det er vårt. Du skal

dele ditt brød med den sultne Jes 58:7

Det er lettere å dele noe som aldri har vært mitt, men som er vårt- i utgangspunktet.

Hva har vel du som du ikke har fått? 1. Kor 4:7

spør Bibelen. Hva svarer du? Deling er ikke et fenomen for spesielle religiøse grupper. Fellesskap er å være knyttet til hverandre. Og se at vi er knyttet til hverandre. Et samfunn som ikke deler- er ikke et samfunn. Det er ensomhet. Jesus brukte en gutt sin nistemat til å dele med alle. Sult begynner der deling slutter. Den siste kvelden Jesus hadde med sine venner, før han ble korsfestet, var faktisk et måltid. Nattverden- et delemåltid. Vi deler noe vi har fått. Vi har fått alt! Vi har fått noe. Vi deler.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Hva Tror Vi

Skrifthenvisning

  Profeten Jesaja  58: 7

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Asbjørn Handeland.
  Asbjørn er gift med Brynhild, bor i Eiken og har tre barn. Han har arbeidet som selger for AHI Norge, Fretex og Dagen (KNMS) og vært forkynner og bibelskolelærer i NLM.
   Ressurser av Asbjørn Handeland
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.