Publisert

Årskavalkade Årets ti mest leste saker


Ca leselengde:
2 min

Nesten hver eneste dag i løpet av 2021 har vi publisert noe nytt her på foross.no. I tillegg blir artikler og andre ressurser liggende i arkivet og kan søkes opp når som helst.

Vi håper du har fått med deg mye godt, interessant og nyttig i året som har gått. Som en oppsummering av foross-året 2021, gir vi deg her de ti mest leste artiklene som ble publisert i 2021. God lesing!

1 Et knust Gudsbilde

Anne Kari Bergjord Olsen har skrevet om hvordan ektemannens selvmord knuste så mange av de forestillingene hun var blitt opplært til om hvordan Gud er. Dette er en sterk tekst, skrevet fra midt inni lidelsen.

2 En kristen vurdering av koronavaksinene

Lite har vært så debattert og diskutert det siste året som koronavaksinene. Mikkel Vigilius vurderer og svarer på ulike betenkeligheter man kan ha for koronavaksinene, ut fra et kristent perspektiv.

3 Det som skjuler seg bak utviklingen

Magnus Gabriel Nebdal forklarer hva han tror er årsaken til at flere kristne endrer syn på homofilt samliv.

4 Ti innvendinger mot et luthersk dåpssyn

Denne artikkelen er én av flere artikler fra noen år tilbake som vi har løftet fram på ny. Egil Sjaastad tar for seg, og svarer på, ti innvendinger mot det lutherske dåpssynet.

5 Ny-kalvinismen – noen innvendinger

Også dette er en sak som er publisert for andre gang. Ny-kalvinismen er en retning med stadig større innflytelse i Norge. Arne Helge Teigen peker på hvordan denne bevegelsen har mye godt med seg, men forklarer også hvordan enkelte teologiske punkt skiller seg kraftig fra luthersk lære.

6 Å kjempe for livet

Vår egen redaksjonsmedarbeider Maria Reyes har skrevet en andakt med utgangspunkt i den danske fotballspilleren som fikk hjertestans under en EM-kamp.

7 Slitne kristne

Jon Magne Sønstabø har skrevet en tekst om stress, hormoner, forventninger og det å være menneske.

8 Kvinnen ved brønnen

På foross.no har vi en rekke ressurser knyttet til kirkeårets prekentekster. Vi har ulike former for tekstgjennomganger, Table talks, og ferdigskrevne prekener, slik som denne teksten av Harald Kaasa Hammer.

9 38 taler av Børre Knudsen

Foross.no har fått tillatelse til å publisere en rekke lydopptak av prekener av nå avdøde Børre Knudsen.

10 Kan man stole på de nye vaksinene?

Olof Edsinger har også skrevet en tekst hvor han svarer på enkelte innvendinger man kan ha mot koronavaksinene, fra et kristent perspektiv.

 

Vi ser frem til mange nye publiseringer i det kommende året. Helt fra begynnelsen har det vært et mål for foross.no å synliggjøre solide, oppbyggelige og korsforankrede ressurser. Det kommer til å gjelde også for 2022.


 


Støtt foross.no
Ca leselengde
2 min
Ressurstype

  Aktuelt

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Endre Stene, Øivind Ruud Kringstad, Silje Kiil, John-Kjetil Gagnat, Vegard Soltveit og Konrad Helliesen. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.