Publisert

Småbarnsforelder- du lever midt i Guds vilje! Hvordan bleieskift og nattevåk er en gudstjeneste


Ca leselengde:
1 min

Hver fase i livet bærer sine utfordringer med seg. De mange harde realitetene i småbarnslivet har for min del kommet i tur og orden de siste årene. Derfor har jeg ekstra lyst til å rope til deg som også er der i livet: Du lever midt i Guds vilje med livet ditt!

Det er ment til trøst og oppmuntring. For når lydnivået bare ikke gir seg, rotet vokser av seg selv og kreftene rett og slett ikke strekker til, hør: da tjener du Gud.

Kallet som foreldre er av de mest sentrale

Guds første kall til oss mennesker var å forvalte det skapte (1. Mos 1:28). Som forelder er du videre kalt til å oppdra (Ef 6:4). Og når Jesus kommer igjen spør han hva vi gjorde mot de minste (Matt 25:45).

Dette er helt sentrale grunnstener i det å leve i Guds vilje som forelder. Hos meg sniker nemlig slike tanker seg inn: et liv i Guds vilje er egentlig (bare) hardcore kristen virksomhet, misjonstjeneste eller andre veldig «åndelige» aktiviteter. Med et slikt perspektiv er faren overhengende for at barna heller blir bremseklosser i et liv som "kunne vært så mye mer etter Guds vilje".

Etter noen år som småbarnsfar skaper slike bilder heller dårlig samvittighet og et frustrert kristenliv.

Med dette sagt- er det slik at alle slitne småbarnsforeldre nå ikke trenger å endre livet sitt? Nei. Uoppgjort synd og lydighet mot Guds (noen ganger) direkte kall til spesielle steder og tjenester må alltid tas på alvor. Også midt i den verste vrælingen.

Men like fullt: stå i det som akkurat nå er livets kamp. Og vit at du tjener den Hellige Gud med det. Det er her du trengs mest nå. Rett deg opp (eventuelt- strekk deg ut om det er nattestid du leser dette), pust dypt, vær takknemlig for alt du har fått i livet og tjen Herren med frimodighet. I Jesu navn.


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
1 min
Ressurstype

  Andakt

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Øivind Kringstad.
  Øivind bor på Senja i Troms, er gift med Elisabeth og har tre gutter. Han arbeider som regionleder i NLM region nord og er redaksjonsmedlem i foross.no.
   Ressurser av Øivind Kringstad
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.