Publisert

Årskavalkaden 2019 Høydepunkter og oppsummering av året som har gått


Ca leselengde:
5 min

Nyhetsåret, sportsåret, kulturåret, musikkåret og Året med kongefamilien. I disse dager finner du årskavalkader for det meste. Og her kommer foross.nos bidrag til mylderet!

Et knippe redaksjonsmedlemmer deler sine høydepunkt blant det som er publisert i året som har gått, før redaktør Endre Stene gir en oppsummering av hva som har skjedd av mer praktiske endringer rundt arbeidet med nettsiden.

 

Først ut er Øivind Ruud Kringstad:

2019 har bragt svært mange lesverdige og "lyttverdige" ressurser med seg på foross.no! Mine favoritter fra året er imidlertid disse:
1 Intervju med Sam Allberry

Spørsmålet om homofilt samliv mener jeg er et av vår tids mest avgjørende anliggender for kristne. Sam bidrar ekstremt konstruktivt til dette ved å være et vitne som både fastholder en bibelsk forankret lære og peker på svaret vi kristne skal gi: at vår verdi ikke er knyttet til vår seksualitet og at vi er kalt til å være hverandres familie. Les saken her.

2 Du har tid til å lese i Bibelen!

En artig, inspirerende og opplysende sak med visuelle fremstillinger om bibellesning. Les saken her.

3 Når krisen inntreffer
Livet kan være tøffe saker. I et individualistisk og materialistisk preget samfunn, som vi er en del av i Norge, blir det bli ekstra utfordrende når man som kristen "forventer" at flere stiller opp. I denne artikkelen, men anonym forfatter løftes dette frem med gode og praktiske løsningsforslag. Det handler som regel om å bry seg og gjøre litt mer enn det som er komfortabelt. Les saken her.
Nestemann ut er en kvinne; Silje Kiil:
1 Søndagsteksten: Apg 6:1-7

Mitt første lesetips er et lyttetips. Jeg liker å høre på podcaster og jeg er glad i foross.nos podcastserie Table talks, hvor ulike grupper behandler kommende søndags tekst til inspirasjon og hjelp for forkynnere så vel som lekfolk. Denne episoden satte jeg særskilt pris på. Du kan høre episoden her.

2 Løsningen på det ondes problem
Tips nummer to er en langlesning om et virkelig stort tema: det ondes problem! Jeg har en dyp respekt for lærere som både våger å behandle slike kompliserte temaer og som med Bibelens lys over saken evner å veilede lesere både emosjonelt og intellektuelt. Les saken her.
3 Elsket av Gud

Mitt tredje lesetips er en kort andakt med det trøsterike budskapet om at Gud elsker deg! Kanskje trenger du å høre det i dag? Les saken her.

De tre neste tipsene kommer fra Håvard Høie:

1 Selvmord og kirken

Leif Andersen har viktige refleksjoner rundt en tematikk som stadig er aktuell. Anbefales. Les saken her.

2  Synd vs. vår positivitetskultur

En veldig god artikkel som minner oss om at kjernen i menighetens forkynnelse og i en kristens liv må være budskapet om synd og nåde. Dette blir ofte forsøkt nedtonet til fordel for en såkalt positiv, bekreftende forkynnelse. Den egentlige positive forkynnelse er Jesu soning for vår synd. Les saken her.

3 19 tips til god sommerlesning

Foross-redaksjonens lesetips i sommer inneholder mange gode boktitler som anbefales. Les tipsene her.

Siste tipsrekke for i år kommer fra Jan Helge Aarseth:

1 Ord ulikt oversatt

Knut Kåre Kirkholm har skrive ein serie artiklar som handlar om “Ord ulikt oversatt”. Kvar av dei gjev oss eit lite djupdykk inn språket som ligg bak dei bibelske orda. Eksempel i denne serien er artikkelen “Vår eller deres glede?“. Lista over resten av artiklane i serien ser du i kolonna på høgre side. Les saken her.

2 Når Gud ikke svarer

Leif Andersen har skrive ein artikkel om når Gud er taus, eller møter oss på ein annan måte enn det me ventar. Les saken her.

3 Verden for Kristus – i Norge

Tankevekkjande artikkel av Mons Gunnar Selstø om samanhengen mellom migrasjon og misjon i Bibelen. Les saken her.

For å avslutte året; en oppsummering av foross.nos arbeid av redaktør Endre Stene:
Noen viktige hendelser for foross.no i 2019:
Nye redaksjonsmedlemmer
I januar møttes foross sin nye redaksjon for første gang. Knut Kåre Kirkholm og Arne Helge Teigen - to redaksjonsmedlemmer som hadde vært med fra starten av - hadde bedt om avløsning. Og inn kom to nye friske fjes: Håvard Høie og Silje Kiil.
Kasserer
Også foross.no trenger noen til å håndtere økonomien. Midt i året fikk vi ny kasserer: Silje Hogganvik.
Redaktør og redaksjonsmedarbeider
Øivind Kringstad var lønnet redaktør fram til sommeren. Da tok Endre Stene over, og Maria Hellestøl Reyes tok over som redaksjonsmedarbeider. Foross.no er i vokster!
Tekniker døde
Steinar Olsen, mannen som bygde opp det tekniske ved foross.no, døde brått og uventet i september. Vi sitter igjen med takknemlighet over det han fikk bety. Uten ham hadde neppe foross.no i det hele tatt eksistert.
Nytt teknisk team
Foross.no vil ikke fungere uten et godt bakkemannskap som forstår seg på javascript, MySQL - og hva det nå heter. Et stort takkeemne var det derfor da vi i oktober fikk på plass et nytt teknisk team med fire datakyndige folk: Andreas Våge, Jon Håvard Gundersen, Stian Thorvaldsen og Nicholas Stangeland.
Første konferanse
I november arrangerte foross.no sin første åpne konferanse. Ca. 80 personer deltok på en godt gjennomført og innholdsrik konferanse i Ryenberget kirke i Oslo. Og vi er i gang med å arbeide med neste konferanse.
Bønnering
Foross.no trenger noen som ber. På slutten av året ble en bønnegruppe etablert som har forpliktet seg til å be særlig for foross.no.
Adventslesning
Foross har hvert år laget en adventskalender. I år prøvde vi (igjen) noe nytt: Live adventslesning hver morgen. For mange ble det en god start på dagen, og en fin inngang til julehøytiden. Dette er et konsept vi ønsker å arbeide mer med i året som kommer.
Takk til deg som har brukt oss i året som har gått!
Og velkommen til å være med oss i året som kommer! 

 


Støtt foross.no
Ca leselengde
5 min
Ressurstype

  Aktuelt

Om Redaksjonen
forfatter_fotoSkrevet av: Redaksjonen .
  Redaksjonen i foross.no består av Ingvald André Kårbø, Endre Stene, Jan Helge Aarseth, Silje Kiil, Håvard Høie og Øivind Ruud Kringstad. Vi kan kontaktes på post@foross.no.
   Ressurser av Redaksjonen
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.