Publisert

Et rom for oss Grunnen til at Jesus ikke er her


Ca leselengde:
3 min

Kirkeåret rundes av med tekster om Jesu gjenkomst, om å være forberedt på at han kan komme når som helst. Det er tydelige advarsler i disse tekstene. På andre søndag i advent handler det også om Jesu gjenkomst, men da er det den glade forventning som preger tekstene.

Denne søndagen handler det om at Jesus gjør i stand et rom for oss før han kommer tilbake. Det er det ganske fint å tenke på: Grunnen til at Jesus ikke er her, er at han er av gårde for å gjøre i stand et rom til sine venner. Og når han er ferdig med det, kommer han igjen for å hente oss hjem til seg. Jeg kan se ham for meg der han går og koser seg, steller i stand og gleder seg til å vise meg det nye rommet mitt.

Noen av dere har ikke eget rom, og kanskje ønsker du deg et eget rom mest av alt i denne verden! Jeg fikk eget rom da jeg var 17 år. Det husker jeg godt. Visste du at ordet “frelse” i Bibelen kan bety “å få et rom”. Noen av oss forstår det veldig godt. Derfor blir det litt spesielt noe som står i juleevangeliet. Da Jesus ble født, så var det ikke rom for ham noe sted. Det var ikke rom for han som kom for å gi oss mennesker et rom.

Det er ikke så lett å tro, selv om vi har både juleevangeliet og teksten vi har lest i dag.

Noen av oss har kanskje ønsket at vi kunne se Jesus eller at vi hadde levd mens han gikk rundt på jorden. Da kunne vi sett de gjerningene han gjorde.

Det var visst ikke så enkelt den gangen heller. Disiplene hadde uro og angst. Mange sliter med det i dag også. Men det er ikke bare vi som lengter etter Jesus. Han lengter også etter oss, etter å ha vennene sine hos seg:

Når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er. Joh 14:3

Dette er Jesu høyeste ønske. Broren min hadde et bilde av Jesus over sengen sin. Det var av Jesus som ba for sine disipler, og bønnen stod skrevet under bildet:

Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. Joh 17:24 

Det hadde ikke vært rart om Jesus i stedet sa: ”Far, nå er jeg sliten. Og jeg er i grunnen trøtt av de trege disiplene. Det skal bli deilig å komme hjem til deg og så kan det være bare oss to, i hvert fall for en stund!” Men det var ikke slik han ba. Han ba: ”Far, du har gitt meg disse disiplene, og jeg vil at de skal være der jeg er!”

Jesus er ikke bare verdens flotteste menneske, han er ikke bare Guds egen Sønn. Han holder på med å gjøre i stand et rom til meg, og et rom til deg, og gleder seg til at vi skal flytte inn. Det må vi ikke gå glipp av!


 

RelatertStøtt foross.no
Ca leselengde
3 min
Ressurstype

  Bibelutleggelse

Skrifthenvisning

  Johannes´ evangelium  14: 1-4

Serie

  Inntoget i Jerusalem – 1. søndag i advent

  Et rom for oss Grunnen til at Jesus ikke er her (vises nå)

  Jesus og døperen Johannes

  Marias lovsang

Forfatter
forfatter_fotoSkrevet av: Harald Kaasa Hammer.
  Harald Kaasa Hammer er pensjonert prest i Den norske kirke. Han var sekretær under arbeidet med Tekstboken 2011. Han har skrevet flere bøker og har gitt ut oversettelser av Den norske kirkes bekjennelsesskrifter. Han driver nettstedet www.tekstboken.no med mange ressurser til tekstene i kirkeåret.
   Ressurser av Harald Kaasa Hammer
Vil du støtte foross.no?

  Du kan gi via kredittkort

  Du kan benytte Støtt foross via Vipps! med Vipps-nummer: 70979

  Mer info og andre alternativ finnes på siden STØTT OSS.